9 Ekim 2010 Cumartesi

Kahve ve Nescafe Notları

Şurada anlattığım Nescafe Greenblend, Vitalift ve Lift-aktif lansmanı için düzenlenen blogger etkinliğinden kahveye ve Nescafe'ye dair öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Kesinlikle çok öğretici, besleyici, eğlenceli ve iyi planlanmış bir organizasyondu.

* Kahve, dünyada tercih edilen ilk 3 içecekten biri ve % 100 doğal bir içecek. İşlenmesi sürecinde de dışarıdan bir kimyasal girmiyor. Ancak üçü bir arada ürünler için % 100 doğaldır denemiyor.

* Dünyada saniyede 4500, Türkiye'de ise saniyede 65 fincan kahve tüketiliyor.

* Kahve, diğer pek çok meyve ve sebze gibi hücrelere çok faydalı olan antioksidan içeriyor. Antioksidan, özellikle nar, üzüm, ceviz, kırmızı biber, kakao, çikolatada bulunur. Kahvede bulunan antioksidan 2000 yılından sonra bulundu. Antioksidan ve kafein birbirinden bağımsız olarak içerikte yer alırlar.

* 1 kadeh kırmızı şarapta 200-300 mg, 1 kupa kahvede 150-350 mg, 1 kupa kakaoda ise 150-200 mg antioksidan bulunur.

* Yeşil çayda da bulunan antioksidan, 2 gram kahvede her defasında aynı antioksidanı verir. Ancak çayda demleme süresine bağlı olarak farklı miktarlarda açığa çıkar. Dem süresi uzun tutulmalıdır. Çayın acılığı antioksidanın açığa çıktığını gösterir.

* Kahvenin kavrulma derecesi çok önemlidir. Kahveyi ise  100 derecede kaynamış suya değil, 80 derecede kaynamış suda yapmak ve her kupa için 1 tatlı kaşığı kahve koymak idealdir.

*  Kafeinli içecekler için söylenen selülit ise kahve için bir dedikodudan ibaretmiş, kızlara iyi haber :)

* 300 mg kafein ( 6 fincan Nescafe Gold) hamileler için bile güvenli dozdur. Ancak Türk halkının gün içinde çay ve cola tüketimi de göz önüne alınırsa, 2-3 fincanda kalmak ideal.

* Kemik erimesinde etkin olması için ise, günde 600 mg kafein (12 fincan kahve) içmek gerekiyor. Oldukça zorlamak lazım yani. Bu şarta bağlı olarak bile kemik erimesine neden olmadığı, ancak var olan kemik erimesini artırdığı söylendi.

* Kahve hafızayı geliştirip, odaklanmayı sağlıyor. Ve elbette uyanıklığı sağlıyor. Aslında uykusuzluk yapmıyor. Ancak kafeine hassas bünyelerde uykusuzluk yapabilirmiş. Bu da 3 gün sürüyor. 3 günün sonunda vücut bağışıklık geliştirmiş oluyor.

* Kafein bağımlılık değil, alışkanlık yaparmış. (Bağımlılıktan 1-2 günde kurtulmak mümkün değil)

* Süt içenlerin % 73'ünde şişkinlik oluyor. Bu nedenle kahveyi sütle değil, coffeemate ile içerek şişkinliği önleyebiliyoruz.



* Lansmanı yapılan Vita-lift ve Lift-aktif sadece Türkiye'ye özel üretilen, Türkiye tarafından geliştirilen ürünler. Üretilmeden önce tüm aktarlar dolaşılmış. En iyi bilinen şifalı bitkilere bakılmış. Ve Türk halkının siyah üzüm çekirdeğini çok iyibildiği ortaya çıkmış.Bu ürünleri şimdilik büyük zincir marketlerde bulabilirsiniz. Önce faydalarını anlatmak istiyorlar. Sonrasında erişimi elbette kolaylaştırılacak.

* Lift-aktif düşük kalorili. Bağırsakların çalışmasını rahatlatıyor. Prebiyotiklerle üretilmiş.

* Vita-lift ise siyah üzüm çekirdeği eklenerek üretilmiş. Cilde iyi gelmesinden öte, günde 3 kupa tüketilmesiyle günlük e vitamini ihtiyacını karşılayacağı iddia ediliyor.

* Bir de greenblend var. Ki ben tadını cidden çok sevdim. Dünyada ilk defa % 35 oranında yeşil kahve çekirdeğinden üretilmiş. Yeşil kahve çekirdekleri daha yüksek antioksidan içeriyor.

1 yorum: