9 Nisan 2010 Cuma

Kendi kendine Mutlu Olmak

İnsanın mutluluğu konusunda nerede, ne yaptığından çok hayatına aldığı veya dahil ettiği insanlar etkili bence. Doğru yer, doğru zaman evet ama bir de doğru insanlar diye bir etken var.

Aile gibi mesela. Aileme gittiğimde kafam rahat mı evet rahat.Kapıdan girince kafamı kurcalayan herşeyi o kapının dışında bırakıp tek derdi "have you seen the muffin man?" şarkısı eşliğinde muffin yemek olan 5 yaşındaki Burcu'ya geri dönebiliyor muyum? Kesinlikle!


Sevgilimle birer fincan çayımızı alıp, dizilerimizi izlemeye başladığımızda günün tüm yorgunluğu geçiyor mu? Hemen! Bir de aramıza Azis gelip boylu boyunca yatarsa tam keyifli. An Jin San da yanımıza kıvrılmışsa o gece kesin çok keyiflidir. Huzurumu sevdiğim dizileri izlerken bile, sevgilimin dibinde kedilerimle uyuyakalınca daha bir farkediyorum... Huzur budur diyebiliyorum.

İşe gittiğimde günüme kahkahalarla başlamamı sağlayan harika 2 iş arkadaşım var. Özellikle bu ikisi, en sinirli anımda bile bir hareketle bütün modumu değiştirebiliyorlar. Hani birisini kısa zamandır tanısan da yıllardır en yakınınmış gibi olur ya. Bizim arkadaşlığımız da buna dönüşüyor. Herhangi bir hareketimizden, ses tonumuzdan hatta bakışlarımızdan ne demek istediğimizi anlıyoruz şıp diye.

Bütün bunları düşününce diyorum ki; istediklerimin çok büyük kısmına sahibim. Durup bunu düşününce kendi kendime mutlu oluyorum. Durup, neleriniz var bir düşünün! Kendi kendinize mutlu olacağınız çok fazla şey vardır eminim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder