20 Mayıs 2010 Perşembe

Ona Bir İsim Lazım

153 Sokak Hayvanları Ambulansı'nı biliyor musunuz? Son günlerde maddi destek alamadığından hizmet veremeyen tek sokak hayvanları ambulansı.

Ve o, geçirdiği trafik kazası sonrasında hayvan ambulansı tarafından kurtarılmıştı. Ama bir patisini kurtaramamışlar. O yüzden 3 patili kalmış. Biraz korkak ve çekingen, sen seversen sevinenlerden. Sevmezsen tüm gününü Garfield gibi uyuyarak geçiriyor. Diğer kedilerle hiç bir derdi yok. Ama kavga etmeyi bilmediğinden koca cüssesine rağmen dayak yiyor. Çok terbiyeli. Ve kocaman bir erkek sarman.

Ona bu sebeplerden küçük Emrah demişlerdi. Bakışları o kadar mahsun ve hüzünlü ki...

Uzun süre ev aradık bu güzelliğe... Herkes çok beğendi ama kimse onu evine almak istemedi. Bir akşam sevgilime anlattım durumu. Sanırım yüzümdeki o mutsuz ifadeye üzüldü ki, "biz alalım o zaman" çıktı ağzından. Oysa kısa süre önceki 3. kedi deneyimimiz olumsuz sonuçlanmıştı. Sağlıklı bir erkek sokak kedisi sahiplenmiştik ama beyefendi sokak da sokak diye tüm apartmanı inletmişti gece gece. Ama işte herşeye rağmen yine de ciddiydi ve beni o an nasıl mutlu etti anlatamam. .

Bu güzelliği sahiplenmek üzere BGD ofisine gittim. İçeride kaza sonucu 3 bacaklı kalmış, felç geçirmiş pek çok kedi vardı. Hepsi de "sev beni" diye yalvarıyorlardı. Tek tek hepsini sevdim. Özellikle Tavşan deliriyordu sevilmek için. Ve Emrah içlerinde en hareketsiz, en sessiz olanıydı. Hiç itiraz etmeden girdi kafesine.

Veteriner hekimimize gittik. Tüm kontrol boyunca ve sonrasında aşısı yapılırken, kulakları temizlenirken hiç kıpırdamadı. Çok iyi huyluydu. Eve geldik ve neredeyse 1 haftadır bizimle. Kızlarla o iyi anlaşabilse de, kızlar onu pek istemediler. Özellikle An Jin San'dan bolca dayak yiyor. Yine de bir kere bile tepki vermedi ona. Nerdeyse hiç oynamıyor. Sevildiğinde hırıldaması ve iştahı yerinde. Bütün gece bizimle uyuyor.

Biz bu minik ayıcığa bir isim bulamadık. Emrah kalmasın istiyoruz. "Soda" ve "Tosun" olabilir dedik ama hani yüzüne bakınca "evet bu" diyemedik henüz.

Ne dersiniz var mı sizin bu yumoş için bir isim teklifiniz?

1 yorum: