8 Temmuz 2011 Cuma

Mutlu Yıllar Güüdüüüük! :)

Cinali Güdük bugün 1 yaşına girdi. Onu son anda sokağa bırakıldıktan hemen 10 dakika sonra aldık. 1 haftalıkken annesiz kalmıştı. Yaşlı bir yardımsever tarafından sokakta salamla beslenmişti. Minicik midesi bunları sindiremediğinden ve anne sütü almadığından bağışıklığı düşmüş ve her sokak kedisinin kaderi olan viral enfeksiyon kapmıştı.

Enfeksiyon minik kedilerde ilk önce gözü alır götürür. Oğlumuzun da bir gözü kapanmıştı enfeksiyondan. Bu öylesine illet bir hastalıktır ki, hemen müdahale edilmezse, bir gözden diğerine atlar. İki gözü de tamamen kör ettikten çok kısa süre sonra beyne sıçrar, felç eder ve öldürür.



Hayvansever bir arkadaşım, tesadüfen kediciği görüp onu kendi imkanları dahilinde bir kliniğe bırakır. Klinikte minicik bedenine aldırmaksızın ağır antibiyotiklerle tedavi edilir. Göz kurtarılır ama minicikken aldığı ağır antibiyotikler karaciğerinde büyüme yapar. Üstelik vücudundaki enfeksiyon tamamen temizlenmeden, çelimsiz minik kediyi teslim ederler iyileşti diye. Arkadaş yana yakıla yuva arar, bulamayınca ilk bakıldığı yere, bahçeye bırakılır kedicik. Facebook iletisine de bir geçici yuva bulamadığının üzüntüsünü belirtince, uzak kalamadım. Getir bize geçici dedik. Geldiğinde üstteki fotoğraftaki kadardı miniğim. Bir tshirtün 4 e katlanmış halinin bile yarısı kadardı. Ve bizim hikayemiz böyle başladı Güdük ile.




Çelimsiz, zayıf, minik, kemik torbası mantar, karaciğer büyümesi, enfeksiyon gibi pek çok hastalıkla mücadele etti. Bağışıklığı çok düşüktü. Aylarca kocaman insanlar gibi öksürdü. Çok uğraştık ama değdi. Şimdi tek problemi, fip virüsü taşıması.

Fip, uzun vadede ne yazık ki tedavisi bilinmeyen ve ölümcül bir hastalık. Bu yüzden sıcak ortamda kalması, bağışıklığının desteklenmesi, iyi beslenmesi ve aşılanmaması gerekiyor. Kısacası bu kediciğin yaşayabildiği sürece iyi bakılması şart. Bu sevimsiz konuyu burada kapatıp, bu yazının konusu olan neşeli tarafa geçiyorum.



Zor zamanlar geçirdik. Üzüldük, sevindik, korktuk, umudumuzu kaybettik. Ama o bizi hep bu olumsuz düşüncelerimiz nedeniyle pişman etti. Güdük oğlumuz, bugün 1 yaşında. Ve görünüşte zaman zaman nefes alma hırıltıları dışında sağlıklı bir kedi kadar iyi. Yaramazlıkta, rekor kırıyor. Evdeki ablalarından yediği dayağın haddi, hesabı yok. :)

Doğum günün kutlu olsun Güdüğüm. Birlikte geçirdiğimiz 11 ayda bize çok keyifli anlar yaşatarak neşe getirdin evimize. Daha nice güzel günler geçireceğiz  birlikte ve her anında yanında olacağız! Bugün sana özel kutlamalar var evde :)

Güdük ile facebooktan arkadaş olmak için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder