22 Eylül 2010 Çarşamba

Düğün öğretileri

Bizim büyük Tüzün'ü evlendirdik geçtiğimiz pazar günü. Bir sürü tantananın ardından çok eğlendiğimiz bir tekne düğünü ile sona erdi o büyük gün. Bu düğün meseleleri tam öğreti... Tekne düğününden öğrendiklerim gibi...

Tekne düğününün en güzel yanı, çok sınırlı sayıda davetli olabilmesi. Bu yüzden yok annenizin daha önce hiç görmediğiniz arkadaşının kardeşinin kızını, yok teyzenizin bir kere tanıştığınız iddia edilen komşusunun bilmemkimini davet etmeye zorlanmıyorsunuz. Çünkü "sayılı" yeriniz var.

Bir diğer özelliği de, tekne kalktıktan sonra kimse gelemediği gibi, tekne kalktıktan sonra da kimsenin gidememesi. Bu yüzden öyle gece 1'lere kadar düğün planı yapamıyorsunuz. Zaten haliniz de kalmıyor.

Ha tabii bir de tekne tutanlar olursa bilemem... Yine de ışıl ışıl köprünün altından geçerken eğlenmek çok keyifli. Üstelik gelin ve damat böyle bir gece yaşatırlarsa :)

Damat gitarda, gelin ise bakın nerede? :)





En büyük öğreti: Nasıl bir düğün yaparsanız yapın, sadece birlikte nasıl eğleniyorsanız onları yapın. Başkalarını düşünmeden! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder