17 Aralık 2010 Cuma

Av Mevsimi


Türk filmlerinin artması için en azından gişelerde desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Hani oturduğumuz yerden "olamış bu" , "yine becerememişler", "Türk filmi abi!" demektense gidip sinemada izleyip, ondan sonra fikir beyan etmem gerektiğine inanıyorum.

Ünlü kullanımı konusuna fazlaca takıldığımız bir dönemin ardından "Av Mevsimi" için de çeşitli önyargılar hemen çıkıverdiler sahneye. Cem Yılmaz'ın popüleritesi nedense sürekli olarak oyunculuğundan çok fazla bir şey beklememek gerektiği gibi bir yargı oluşturmuş insanlarda.

Filmin senaryosu olarak oldukça zayıf. Hatta öylesine zayıf ki belli ki işledikleri konunun uzmanlarından pek de destek ve yardım almamışlar. Dolayısıyla konunun biraz içindeyseniz ne yazık ki, çok fazla saçma noktayı buluveriyorsunuz.

Oyunculuklar kısmında ise, tam olarak "budur" diyemedim. Şener Şen yıllar boyu oynadığı çok sayıda "trajikomik" karakter nedeniyle oynadığı role bir türlü oturmamış. Daha doğrusu belki daha önceki filmlerini izlemeyen biri daha farklı düşünür, ama biz o filmleri ezbere bilen nesil olarak Şener Şen'i oraya yakıştıramadık. Cem Yılmaz, daha kendisine oturan bir rolde ama onun da bazı bölümlerde abartıları mevcuttu. Çetin Tekindor'u her zamanki gibi sonuna dek takdir ediyorum lafım yok.

Filme dair ne çok beğendiğim nokta filmin fragmanında da gördüğümüz nehir çekimleri... Çok başarılı. Hani sonrasını görmesem bir Hollywoord filmi diyebilirim. Ama o el herşeyi bozuyor. Daha gerçekçi olsaymış keşke.

Ama bunların dışında ortalama bir film diyebiliriz. Yine de sinemada izlemek, evde izlemekten çok farklı. Ki her zaman, zamanınız ve bütçeniz el veriyorsa filmleri sinemada izlemelisiniz derim.


SPOILER: Keşke bu tür bir filmde  organ kaçakçılığı konusuna biraz dikkat edilseydi. O kadar iki ucu keskin bir konu ki, tek bir haberle insanların organ bağışlamaktan vazgeçtiklerini düşününce bu film umarım çok fazla hasılat yapmaz demeden geçemiyor insan. Üstelik cidden organ nakline hiç de müsait olmayan şartlar ve durumlara rağmen, herşeyin yapılabilir olması da cidden konuyu detaylı bilenler için alay konusu olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder