4 Aralık 2010 Cumartesi

Kitap Tavsiyesi

Hiç bütün hayatınızın bir anda, bir kaç saniye içinde değişebileceğini düşündünüz mü? O güvenli ve huzurlu limanın bir anda bir fırtınayla yerle bir olacağını ve savrulup gideceğinizi...

Ard arda 2 kitap okudum. İkisi de tesadüfen aynı konuyu işliyordu. Genelde iş dışında kafamı çok yormayacak, çerez kitaplar da okumaya çalışıyorum. Bir çeşit terapi diyelim. Bu yüzden de genelde erkeklerin "kız kitabı" olarak niteleyeceği, romantik aşk yerine trajikomik hayat hikayeleri anlatan kitaplar okuyorum. Bu türün en beğendiği serisi "Undead & ..." olan seriydi. Undead & Unwed, Undead & Unemployed, ... Hani bazen şöyle tüm kaygılardan, endişelerden, sıkıntılardan bir saatliğine kaçmak istediğinizde okumanız gerekenlerden.

Son dönemde okuduğum kitaplardan ilki "Pasaklı Tanrıça" idi. Pasaklı Tanrıça, hayatıını kariyerine adamış, aşk hayatı beklediğinden vasat olan ancak bunu görmezden gelen başarılı bir iş kadının bir anda ters yüz olan hayatını anlatıyor. Kahramanımız, bir mikrodalganın bile nasıl çalışacağını bilmeyen, ev işlerine elini sürmemiş biriyken bir anda kendisini ev işlerinin tam içinde buluveriyor.

Son okuduğum kitap ise tesadüfen aldığım ve yine aynı konuyu işleyen başka bir trajikomik kız kitabı... "Kayıp Köpekler ve Yalnız Kalpler" Bu kitap yerine "Karpuz" un ikincisini arıyordum. (Hatta TT ile buluşup Numnum arsızlığı yaptığımız, D&R'da tesadüfen Ayşem ile karşılatığımızda aranıp aranıp son anda aldığım kitap bu.) İsminde kedi / köpek gördüğüm her kitabı aldığım gibi bunu da aldım. Kitap harikaymış!



Şehirde zengin ve steril hayat süren, evli sevgilisiyle yaşadığının aşk olduğunu düşünen, ev işlerinde beceriksiz başarılı bir PR' cının  hayatı bir kaç günde alt üst olur ve kendisine teyzesinden miras kalan bir köpek sahiplendirme merkezi ve vasiyet işleri için bir kasabada bulur. Yolu burada bebek sahibi olmak için çok çabalayan evli bir çiftle, yeni boşanmış 2 çocuklu bir genç kadınla, geleneksel bir hayat süren yakışıklı ve bekar bir veterinerle ve barınak gönüllüleriyle kesişiverir. O güne dek, hayvan sevdiğini bile farketmeyen kahramanımız, aşkı, huzuru, insanların hayatlarına dokunmanın verdiği güzel duyguları ve terkedilen köpeklere 2. şans yaratmanın verdiği hazzı bulunca eski hayatına dönüp dnmeyeceğini düşünmeye başlar ve olaylar beklemediği şekillerde gelişir. Çok sevdim kitabı...

Bu 2 kitabı kafanızı dağıtmak için okuyabilirsiniz. Hızla biteceklerdir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder